Elhelyezkedés

A Víg utca 35-39 sz. alatt épülő, 91 lakásos Green Home City társasház a Csarnok negyed szívében, belső Józsefvárosban, a nagykörút és a Rákóczi tér ölelésében helyezkedik el.

A Víg utca a XIX. század elejétől a kocsisok városrésze volt, konflisok és fiákerek indultak innen útjukra reggelente egészen az 1910-es évek végéig, amikor hirtelen megindult a motorizáció. Az 1920-as években a bérkocsis vállalkozók a lovakat autóra cserélték, így folytatva tevékenységüket. Az istállókat rejtő falusias házak helyén modern bérházak épültek, melyekben éjjel-nappal üzemelő garázsszolgáltatásokat vagy taxis telephelyet nyitottak. A letűnt romantikus korszak emlékét a századfordulón épült utcabeli bérházak hangulata még a mai napig idézi.

Az elmúlt 10 évben a terület jelentős fejlődésnek indult, mind urbanizáció, mind pedig közlekedés- fejlesztési szempontból. A korszerűsítés keretében a 4-es metró Rákóczi téri állomása is megnyílt, mely kiváló közlekedési kapcsolatot biztosít a belváros és a Keleti pályaudvar irányába. A Csarnok negyedet kiemelt fontosságú utak határolják, melyek a belvárosi fekvésnek köszönhetően üzleti, vendéglátó és szolgáltató funkciók kialakulását tették lehetővé.

Rákóczi téri megállóból a 4-es és 6-os villamosokkal Újbuda, valamint a belváros szíve, az V., VI. és VII. kerületek, illetőleg a Széll Kálmán tér is könnyedén megközelíthető.

A pár percnyi sétatávolságra lévő Blaha Lujza téri közlekedési csomópontból a 28, a 28A, a 37 és a 37A számú villamosokkal Kőbánya, a 62-es villamossal pedig Rákospalota könnyű szerrel megközelíthető. Az M2-es metróvonal a Déli pályaudvar és az Örs vezér tér tengelyen lévő megállókat köti össze. A Blaha Lujza térről induló buszjáratokkal a főváros számos pontja elérhető, mint például Zugló, Pestszentlőrinc és Pesterzsébet is.

Az újonnan létesülő Víg utcai társasháztól mintegy pár utcányira található az ország egyik méltán híres közoktatási intézménye, a Fazekas Mihály Gimnázium. Az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdaságtudományi Karának épülete akár gyalogszerrel is könnyedén megközelíthető a Víg utcából, a BME, a Semmelweis Egyetem, a Corvinus Egyetem és az ELTE campusai pedig tömegközlekedéssel maximum 20 perc alatt elérhetőek.

A Semmelweis Egyetem klinikai tömbjei, illetve a VIII. kerületi járóbeteg-ellátó rendelőintézet, a Szent Kozma Egészségügyi Központ is a közelben találhatóak.

A Baross utcában és a József körúton lévő éttermek, pékségek és kávézók hangulatos gasztronómiai élményt kínálnak az odalátogatóknak.

A közelmúltban felújított Mátyás téren és a Gutenberg téren lévő parkok idilli hangulata garantált kikapcsolódást kínál minden korosztály számára.